De Distelvink

Vogelvereniging

Het bestuur van Vogelvereniging de Distelvink

Hans van Bers

 

Voorzitter

 

Mail

Sarah Overkempe

 

Algemeen bestuurlid & Secretariaat

 

Mail

Gerard van Beerendonk

 

Penningmeester

 

Mail

Franc Beekmans

 

2e Voorzitter & PR

Mail

Renate Versluis

 

Ringencomm.

 

 

Mail

Michel Robben

 

 

Materiaalmeester

 

Mail

Klik hier

Blauwfazantje

 

De De vogel is 12 tot 13 cm lang. De nominaat heeft een grijsbruin schedelkapje. De nek en bovenzijde zijn bruin, de vleugels zijn wat donkerder. De wagen, kin, borst, flanken en achterste gedeelte van de romp zijn blauw evenals de staart, waarvan de buitenste veren bruin kunnen zijn. Alleen het mannetje heeft een wijnrode wangvlek en de pop is over het algemeen ook wat fletser blauw. De snavel is oranjeachtig.

Kruisbek

 

 

Afmeting 15-17 cm, spanwijdte 27-30,5 cm. Daarmee ±15% groter dan vink en groenling. De ♂♂ zijn iets groter dan de ♀♀, het gewicht is echter gelijk gemiddeld ongeveer 40 g. Het verenkleed van het mannetje is overwegend rood met een grauwwitte gestreepte buik, een zwarte staart en zwarte vleugels. Het wijfje heeft een olijfgroene bovenzijde en een geelachtige stuit en onderzijde.

Klik hier

Maskerwever

 

 

De maskerwever (Ploceus velatus) is een zangvogel en komt voor in zuidelijk Afrika. De vogel behoort tot de wevers (Ploceidae) en is circa 15 cm lang. In broedtijd is het lijfje van het mannetje geel, de vleugels olijfbruin en het gezicht zwart. Het vrouwtje is lichtgeel tot lichtbruin. De vogel broedt in kleine groepjes, het mannetje bouwt nesten voor verscheidene vrouwtjes. Het nest is een keurig geweven bolletje.

Klik hier

Deze website is het laatst bijgewerkt op 20-09-2018

© All Rights Reserved

J.Molenschot www.webshop-devolierevogel.nl