De Distelvink

Vogelvereniging

Rabobank Clubkas Campagne 2017


Gepubliseerd:  16-11-2017


De eerste editie van de Rabobank Clubkas Campagne zit er op. Van 3 t/m 17 oktober hebben 4.414 leden van de Rabobank Tilburg en omstreken hun stemmen uitgebracht op hun favoriete club. In totaal brachten de Rabobank-leden 22.070 stemmen uit. De waarde van één stem is uitgekomen op € 9,05. De Rabobank stelde dit jaar € 200.000,00 ter beschikking voor deze Campagne.


Wij als Vogelvereniging hebben 44 stemmen mogen ontvangen, die te samen goed waren voor een bedrag van € 398,41. Dit bedrag kunnen wij als vereniging natuurlijk goed gebruiken. Mede hierdoor kunnen wij onze Tentoonstelling, die op zondag 19 november 2017 in het clubgebouw van Postduivenvereniging "De Gevleugelde Luchtstormers" aan de Burgemeester Philipsenstraat 2 in Goirle zal plaats vinden een schitterende uitstraling geven. Onze dank aan iedereen die ons een stem heeft gegeven.Vogelvereniging De Distelvink huldigt jubilarissen met erelidmaatschap


Gepubliseerd:  18-09-2017


Op zondag 10 september ’17 heeft de algemene ledenvergadering van Vogelvereniging De Distelvink uit Goirle besloten twee jubilarissen van de vereniging tot erelid te benoemen. Het lid Henk de Rooij is dit jaar 40 jaar lid van de vereniging. Hij heeft gedurende een aantal jaren een bestuursfunctie vervuld. Daarbij was hij betrokken bij de totstandkoming van de statuten van “De Distelvink”. De leden van de Vogelvereniging De Distelvink kennen Henk niet alleen als liefhebber van kanaries. Hij is eigenlijk altijd wel bij de verenigingsactiviteiten betrokken. Tijdens vergaderingen draagt hij met zijn kenmerkende rustige stijl aan de goede en gemoedelijke sfeer van de vereniging. Omdat hij daarbij graag andere liefhebbers met raad bijstaat zodat ook zij meer plezier van de volgelliefhebberij beleven, is hij vanwege zijn veertigjarige lidmaatschap benoemd tot erelid.
Eveneens vierde Toon van Gompel het veertigjarige jubileum als lid van Vogelvereniging De Distelvink. Toon heeft gedurende die veertig jaar ook veel voor de club betekent. Hij is een vogelliefhebber in hart en nieren, maar ook een echte natuurliefhebber. Zodoende heeft hij tijdens de jaren dat hij bestuurslid was, maar ook daarna jaarlijks mooie natuurwandelingen voor de leden georganiseerd. Eveneens is hij steevast betrokken bij de inrichting van de jaarlijkse tentoonstelling van Vogelvereniging. Altijd draagt Toon bij aan de goede sfeer van de bijeenkomsten van de club. Zijn bereidheid om leden een helpende hand te bieden bij hun hobby, is bij iedereen bekend. Er is menige vogelkooi op aanwijzing van of met behulp van Toon gebouwd. Vandaar dat alle aanwezige leden ook unaniem instemden met het hem toegekende erelidmaatschap.


De heren Henk de Rooij en Toon van Gompel kregen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers een erespeld vanwege hun 40-jarige lidmaatschap. Vanwege het erelidmaatschap van Vogelvereniging De Distelvink ontvingen zij een toepasselijke speld van een putter. Voor het thuisfront dat hen steeds gesteund heeft in hun mooie hobby ontvingen zij ieder uiteraard een bloemetje.
Publicatie: donderdag 27 september 2012 - 14:13

Nationale prijzen voor Goirlese vogelliefhebbersGepubliseerd:  16-12-2015Twee leden van de Goirlese vogelvereniging de Distelvink zijn met hun vogels nationaal kampioen geworden. Een Yorkshire-kanarie van Renate Versluis werd algemeen kampioen op de tentoonstelling van de Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging. Eerder in november won zij in Goirle met een andere Yorkshire-kanarie de clubtentoonstelling van Vogelvereniging De Distelvink. Een ander lid van deze vereniging, Maikel Verhoeven wist met drie verschillende vogels drie keer goud te winnen op de nationale tentoonstelling van de Speciaalclub voor Europese Cultuurvogels. Op de Europese tentoonstelling eerder dit jaar was een Europese kanarie van Maikel Verhoeven al een van de kampioenen. Ook hij heeft dus hele mooie volièrevogels.

Volgens voorzitter Hans van Bers tonen deze fantastische prestaties aan dat de vogelhobby per definitie geen “oude-mannenhobby” is. Dat wordt ten onrechte wel gedacht, aldus de voorzitter. Maar Renate en Maikel voldoen net zoals meerdere leden van Vogelvereniging De Distelvink helemaal niet aan dat vooroordeel. Volgens Hans van Bers is het wel zeker dat zij beiden hun vogels heel goed verzorgen. Omdat  zij hun vogels ook nog door en door kennen, weten zij precies waarop ze moeten letten. Op die manier kun je een tentoonstellingsvogel kweken. “Dat maakt nou het houden en kweken van zulke vogels in verenigingsverband zo leuk” aldus Hans van Bers. “We praten er over op onze vergaderingen, helpen elkaar eventueel bij het verzorgen als een lid op vakantie is en gaan samen kijken op tentoonstellingen” zo zegt Hans. Echter niet alle leden doen aan tentoonstellingen mee. Dat hoeft ook niet om plezier te hebben van volièrevogels. Een gezelschapsvolière is vaak het begin. Dat is een hele levendige aanvulling op een tuin en zo’n volière die kun je zo klein en groot maken als past of je zelf wilt. Vogelvereniging De Distelvink probeert bij ieders vogelliefhebberij toegevoegde waarde te bieden. Het draait dan vooral om een goede verzorging van de vogels zodat deze eventueel kunnen uitblinken op shows. “Maar dergelijke nationale prijzen winnen waarbij er honderden concurrenten zijn, is te vergelijken met een gouden medaille bij de Nederlandse kampioenschappen schaatsen” volgens Hans van Bers. In Goirle weten we wat een dergelijke prestatie betekent.


Bron: http://m.goirlesbelang.nl/#!/news/3604916

Vogelvereniging de Distelvink huldigt Goirlese wereldkampioenen Maikel Verhoeven.


 

Gepubliceerd: 18-03-2015
In januari van dit jaar was in Rosmalen de Mondial 2015, de 63ste wereldshow voor zang- en siervogels. Het was vooraf bekend dat uit het binnen- en buitenland alleen de allerbeste vogels zouden worden ingeschreven. Toen de organisatie publiceerde dat er 22.650 vogels op de tentoonstelling aanwezig zouden zijn, wist iedere vogelliefhebber dat alleen de echte topdieren in aanmerking zouden komen voor de prijzen. Drie leden van de Goirlese vogelvereniging De Distelvink bleken dergelijke topvogels te hebben. Maikel Verhoeven werd wereldkampioen met goud voor zijn Europese kanarie. Hij won ook een keer zilver en twee keer brons met zijn barmsijzen. Jeugdlid Mark Versluis won met zijn postuurkanarie zilver en voorzitter Hans van Bers won met een goudvink brons. Hiermee hebben deze leden van vogelvereniging De Distelvink een indrukwekkende prestatie geleverd. Omdat in het vroege voorjaar de liefhebbers van volièrevogels vooral bezig zijn met hun vogels, het welzijn en de conditie daarvan, was het nog niet tot een huldiging gekomen. Vandaar dat het bestuur van De Distelvink op de eerst volgende ledenvergadering deze winnaars een beetje in het zonnetje gaat zetten. Ze hebben immers de eer van Vogelvereniging De Distelvink geweldig verdedigd. Daarbij hebben zij ook de Goirlese vogelliefhebberij op een bijzondere manier op de wereldkaart gezet!


Bron: http://www.goirlesbelang.nl/nw-7833-7-3579802/nieuws/vogelvereniging_de_distelvink_huldigt_goirlese_wereldkampioenen.html


Vogels erg populaire prooi onder dieven.


EINDHOVEN - Inbrekers hebben het de laatste jaren steeds vaker gemunt op vogels. Vogelliefhebbers in Brabant bevestigen dat tegenover Omroep Brabant. Sinds een wetswijziging in 2008 is het aantal vogeldiefstallen flink gestegen. De diefstallen zijn moeilijk te voorkomen.


Maandagnacht kwam in Diessen een Tilburger om het leven na een gevecht met de bewoners van het huis waar hij inbrak. Volgens buurtbewoners zou de inbreker het hebben voorzien op de vogels van de bewoners. Die hebben twee volières in de tuin staan. De politie kan dit nog niet bevestigen.


Vogelverenigingen in Brabant nemen een flinke toename van het aantal diefstallen van siervogels waar. Als voorbeeld wordt de goudvink genoemd, die volgens Vogelvereniging De Distelvink in Goirle al gauw 250 euro kunnen opleveren.


'Makkelijke prooi'

"Het is een erg makkelijke prooi", vertelt Frank Beekmans namens de Distelvink. "Sinds het ministerie van LNV in 2008 de handel in wildgevangen vogels heeft verboden zijn de prijzen enorm gestegen." Goede kweekvogels zijn gewild en een kooi is makkelijk leeg te halen. Tijdens de volgende ledenvergadering eind oktober staat het onderwerp ‘inbraak’ hoog op de agenda.


Voorzitter Ad Vos van De Distelvink: "Kwekers moeten vooral voorzichtig zijn en uitsluitend die vogels die ze willen verkopen, meenemen naar shows. Er zijn op beurzen altijd wel een paar mensen die met andere bedoelingen naar de vogels van anderen kijken."


Publicatie: donderdag 27 september 2012 - 14:13

Deze website is het laatst bijgewerkt op 19-02-2019

© All Rights Reserved

J.Molenschot www.webshop-devolierevogel.nl